Pratik Tava Boregi


Malzemeler: 3 yufka, 1,5 su bardağı süt, 1yumurta, 1/2 cay bardağı sıvı yağ ,

İç malzemesi: 200 gr kıyma, 2 soğan, 3 orta boy patates

Yapılış: Patatesleri bir kapta haşlayalım. Tavaya az bir miktar sıvı yağı koyalım. İnce kıyılmış soğanları ve kıymayı tavada kavuralım. Kıyma ve soğanların pişmesine yakın küçük küçük doğranmış patatesleri tavaya ekleyin. İsteğinize göre pul biber, karabiber ve tuz ekleyin. Tüm malzemeleri bir süre karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan alın. İç harcımızı hazırlamış olduk. 
Bir kasede yumurtayı sıvı yağla iyice çırpalım ve üzerine sütü ekleyip biraz daha çırpalım. Böreğimizin sütlü karışımı da artık hazır. 
  
Sıra geldi böreğimizi yapmaya: Derin bir kapa sütü, yumurtayı, sıvı yağını koyup çırpalım sonra hafifçe yağladığımız teflon tavaya önce bir yufkayı serelim üzerine sütlü karışımdan surelim, ikinci yufkayı da serelim ve iç malzememizi üzerine yayalım sonra son kalan yufkayı da üzerine kapatalım. Sütlü sostan kalanını da üzerine surelim. Kısık ateşte onu ve arkasını pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler