Patatesli Börek

Malzemeler: 4 Adet Yufka, 1 cay bardağı Sıvı Yağ, 1 cay bardağı yoğurt, 2 su bardağı Su 
İçi İçin: 4 Adet Patates, 2 orta boy soğan, 1/2 Demet Maydanoz, 2 yemek kaşığı tatlı domates salçası Karabiber, Kırmızı Pul, Tuz, ( İsterseniz içi peynirli hazırlayabiliriz)
Yapılış: Öncelikle patatesleri haşlayalım ve daha sonra rendeleyelim. Maydanozumuzu ince ince kıyalım, tuz ve karabiberle birlikte patatese ekleyelim. Soğanlarımızı ince ince doğrayalım, tavada biraz öldürdükten sonra salca ilede bir kaç dakika çevirip ocaktan alalım ve bu karışımıda patatese ekleyelim ve iyice karıştıralım. İlk yufkayı düz bir zemine serelim. Bir kâsede 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 cay bardağı yoğurdu karıştırın. İlk yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı yerleştirin. Onada yoğurt yağ karışımından sürelim ve iç harçtan yeterli miktar koyalım. Yufkayı kenarlarından kıvırıp rulo seklinde saralım ve hafifçe yağladığımız fırın tepsimize yerleştirelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak fırın tepsimizi dolduralım. Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin. Buzdolabında minimum 2 saat, tercihen 1 gece bekletelim. Üzerlerine iç harçtan surelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler