Hurma ve Insan Arasindaki Mucize Benzerlikler

Dünyada ne kadarda çok mucize var. Bakmasını ve Görmesini Bilene tabiki ........Allah(CC) Hz. Adem’i yaratacağı zaman meleklere Hz. Adem’in toprağını bir eleğe koymalarını emretti. Elendikten sonra saf ve ince olanından Hz. Adem yaratıldı. Elekte geriye kalan kısımdan da hurma yaratıldı. Nahle “elekte kalan” anlamını taşır. Hz. Adem’in toprağından geriye kalan anlamında hurma ağacına Nahle denmiştir. O yüzden hurma ağacı halamız sayılır denmiştir. Hurma ağacı incelendiğinde insana ne kadar çok benzediği anlaşılmaktadır. Hurma ağacının insana benzemesi hususunda Peygamber Efendimizin(sav) de hadis-i şerifleri bulunmaktadır. 

Hurma ve Insan arasındaki şaşırtıcı benzerlikler :

İnsan da hurma da dik ve geniş bir gövdeye sahiptirler. 
Bebek hurmalar, filizlerinin alındığı anne hurmanın yakınına yani görüş alanına dikilmezse kurur, ayni şekilde anne hurmada böyle bir is yapılırsa bir daha meyve vermez. 
Dişi hurmalar kadınların genelde ergenlik dönemine girdiği yas olan 13-14 yaşında meyve vermeye baslar 
Hurmada da insan dada erkeklik ve dişilik vardır. 
Hurmada insanda ancak döllenme ile çoğalır ve meyve verir. 
Hurmanın Erkeklik poleni kokusuyla insanın meni kokusu aynıdır. 
Hurmanın da da insanın da kafaları kesildiğinde ölürler. 
İnsanın kalbi hurmanın da gövdesi kuvvetli darbeye maruz kalırsa ölürler İnsanın cismindeki kıllar ve saçlar gibi hurma ağacında da lifler vardır. 
İnsan vücudunun ihtiva ettiği bütün elementleri hurmada ihtiva eder İnsanın şiddetle suya ihtiyacı olduğu gibi onunda çok bol suya ihtiyacı vardır. 
Ömrü ortalama insan ömrü kadardır. 
Yavrulaması insanın ortalama yavru adedine denktir. 
Gençlik ve ihtiyarlık yaşları da insanın yaşlarına benzer. 

Özellikle hurmanın döllenmesinin ve yavrulamasının aynen insan gibi olması nedeniyle çok ilgi çekicidir. Döllenme olayı kış mevsiminde meydana gelir. Erkek hurma ağacından alınan polenler(tal) bir yerde kurutulur. Sonra dişi hurma ağacının tepesinde bir yarık açılmaya başlar. Bu yarık bölgeye belli oranda tal denilen kurutulmuş polenler konulur ve üzeri zarar görmeyecek bir şekilde sarılır. Böylece döllenme işlemi tamamlanır. 60 yaşından sonra da artık ya meyve vermez ya da çok az meyve verir hale gelir. İnsana bu kadar benzemesi çok ilginç ve şaşırtıcıdır. 

Kaynak: Alıntı



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler