Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Galeta Unlu Tatlı

Bunu bir çay davetinde arkadaşım getirdi, çok beğendim, tarifini aldım. Hem çok lezzetli, estetik ve ağır olmayan bir tatlı. 
Malzemeler:4 tane yumurta,1 su bardağı tozşeker,1 su bardağı sıvıyağ, 1/2 su bardağı ılık su,1 su bardağı galeta unu,1 su bardağı ince öğütülmüş ceviz,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya 
Şerbet Malzemeler:2 su bardağı tozşeker,1 su bardağı su 
Krema Malzemeleri: 1lt. süt, 3 çorba kaşığı un,1 paket vanilya,1 paket krem şanti 
Yapılış: Öncelikle şerbeti hazırlayalım çünkü onu soğuk kullanacağız. Şerbet için olan malzemelerimizi bir tencereye alalım ve 5-10 dakika kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Artık kekimizi hazırlamaya başlayabiliriz: Yumurta ve şekerimizi bir kaç dakika çırptıktan sonra içine su, sıvıyağ, ceviz, galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Harmanlayıp kare kek kalıbına dökelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.  Arkadaşım keki yuvarlak bir kalıpla keserek sekil vermiş, artan keki ay çöreğinde kullanıyorum boşa gitmiyor dedi. Keki şekilli kestikten sonra üzerlerine  soğumuş şerbetimizi dökelim. Bir kenarda şerbetini çekmeye bırakalım. Kreması için tencereye unu ve sütü koyup pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve toz haldeki kremşantiyi ekleyelim. Bir iki dakika karıştırıp şerbetini çeken tatlının üstüne dökelim. Dolapta bir kaç saat dinlendirip servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder