Sütlü İrmik Tatlısı

                                         
Miraç kandilinde bir programa gittim, çok sevdiğim bir arkadaşım getirmiş. Çok güzeldi. Hemen fotoğraf ve tarif aldım. 
Malzemeler: 1,5 su bardağı irmik, 100 gr tereyağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 su bardagi+2 çorba kaşığı seker, 1 paket vanilya, Fıstık ( arzuya göre )
Yapılış: İrmiğimizi margarin ile birlikte kavuralım ( ne kadar uzun kavurursanız o kadar lezzetli olur: bu helvayı yapan kişi 20 dakika kavurmuş). Aynı anda diğer ocak üzerinde süt ve 1 su bardağı şekeri karıştıralım ve kaynatalım. Kavrulan irmiğimize sıcak şekerli süt karışımı ilave edelim. Göz göz olup helva koyulaştığında ve suyunu çektiğinde ocağı kapatalım. Tencerenin üstüne bir havlu koyup kapağını kapatalım demlenmeye bırakalım. Yaklaşık yarım saat demlendirelim. 2 çorba kaşığı şekerimizide üstüne serpelim ve karıştıralım. Dilerseniz üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz. 
f Noktalar: Fıstıklı yapacak olursanız, kavurma; işlemine nerede son vereceğinizi fıstıklar renk alınca anlıyorsunuz. Fıstıklar renk alınca yeterince kavrulmuş demektir. Sütlü Helvanın rengi beyaz oluyor. Az kavurduk diye düşünmeyin süt ilave edildikten sonra açık renk oluyor. Su ile yapılınca renk daha koyu oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler