Susamlı Kyır Kıyır Kurabiye


Kuzenim öğleden sonra yeğenime bakmamı rica edince, onu bos karşılamak olmazdı. Annesi tatlıyı bu ara yasakladığı için tuzlu kurabiye yaptım. Dr. Qetker hamur kabartma tozundan aldığım tarif çok iyi tuttu.

Malzemeler: 1/2 cay bardağı sirke, 1 yumurta, 250 gr oda sıcaklığında margarin, 1 tatlı kaşığı toz seker, 1 tatlı kaşığı tuz, 3,5-4 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu, süslemek için susam ve çörek otu.

Yapılış: Yumurtamızın akını bir kenara ayıralım, bu ve susam dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım. 0,5 cm kalınlığında açarak değişik şekillerde keselim ( bende yıldızlı kalıp vardı onunla kestim çok güzel oldu). Kurabiyelerimizi önce yumurta akına sonrada susama batıralım. Ben her birine biraz çörekotu ve susam serptim. 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 15-20 dakika pişirelim. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler