Fırında Kaşarlı Simit

Çay için hem lezzetli, hem de sunumu çok hoş bir aperatif. Üstelik has be has Türk menşeli. Simit’in biraz süslenmiş hali. Kahvaltıya gelenler bayıldı. 
Malzemeler: 2 simit ( ben iki kişilik hazırladım) , 1 su bardağı rendelenmiş kaşar, elma dilim doğranmış 2 orta boy domates, 2 çarliston, kuru nane. Üzerine isterseniz karabiber.
Yapılış: Simit’imizi elimizle ufak parçalara ayıralım ve çok hafif yağlanmış fırın tepsimize dizelim. Simitlerin üzerine kaşarımızı bolca serpelim, kaşarın üstünede karabiber serpelim. Yanınada üzerlerine 1 cay kaşığı zeytinyağı damlatılmış ve kuru nane serpilmiş elma dilim domatesi dizelim. Fırında kaşarlar eriyene ve hafifçe pembeleşene kadar kızartalım. Yanında közlenmiş yeşilbiber ve cay ile servis yapalım.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler