Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

2 Haziran 2012 Cumartesi

Kabak Kavurması

Kabağın sulu yemeğini küçüklüğümden beri yiyemiyorum, sanırım annem küçükken çok baskı yaptı ondan. Bir psikolog gibi konuştum sanki :) Kavurmayı denedim çok güzel oldu. Hatta bu hafta evimde misafir Özbek arkadaşım bayıldı. Tarif bile aldı. İsterseniz yoğurtlamayabilirsinizde öylede çok güzel oluyor. Buyurun Tarif:
Malzemeler: 1 kg kabak, 2 orta boy soğan, 2 yemek kaşığı salça veya 2 rendelenmiş domates, 1/2 cay bardağı sıvı yağ, üzerine kekik veya kıyılmış maydanoz ben evde maydanoz olmadığı için kekik tercih ettim, karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı toz seker. 
Yapılış: Kabaklarımızın kabuklarını soyalım ve iyice yıkadıktan sonra orta kalınlıkta halka halka doğrayalım. Teflon tenceremizde ince ince doğradığımız soğanları pembeleştirelim. Üzerine kabaklarımızı, salça veya domateslerimizi, şekerimizi ve yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Üzerini kekik veya maydanozla süsleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder