Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Suda Pişen Kek, Tencerede Kek, Islak Kek


Bir arkadaşımda tattım bu keki, süperdi, çok ıslak browni ya da sufle gibi. Denerken korktum ama sonuç süperdi. 
Malzemeler: 1 cay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 cay bardağı yoğurt yoksa sut, 1,5 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 2 cay bardağı un, üzeri için Hindistan cevizi. 

Geniş bir kâsede yumurta ve şekerimizi iyice çırpalım. Daha sonra diğer bütün malzelerimizi ilave ederek iyice karıştıralım. Fincan ya da bardaklarımızı ( ben küçük reçel kâselerini kullandım) çok az yağla yağlayalım ve yarısını hafif geçecek şekilde kek karışımımızdan dolduralım ve üstüne Hindistan cevizi serpelim. Tenceremizle kapağı arasına temiz bir havlu ya da gazete yerleştirelim ki su keklerin üstüne damlamasın. Kekimizi 30-35 dakika pişirelim. Gazete veya havlu çok ıslanırsa değiştirebilirsiniz yalnız ilk 15 dakika kapağı hiç açmayın. Sıcakken servis yaparsanız yanında dondurma çok güzel gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder