Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Islak Kek

Ben çiğ yumurta sarısı kokusunu sevmediğim için üzerine dökülen karışımın içine yumurta sarısı koymadım. Normalde orijinal tarifte 4 yumurta var ve ayrılan 1 su bardağı karışımın içinde yumurtada var. Takdir sizin.
Malzemeler: 2 yumurta, 2 su bardağı seker, 3 su bardağı un, 1 paket vanilin, 2 yemek kaşığı kakao, 1/2 su bardağı vişne suyu, 1/2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanması: Öncelikle geniş ve derin bir kâseye toz şekerimizi, kakaomuzu, sıvıyağımızı, sütümüzü ve vanilyamızı koyarak iyice karıştıralım. Bu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kalan karışıma ayrı bir kapta çırptığımız yumurtalarımızı, unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip iyice karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbımıza hamurumuzu dökelim ve 170'de 40-45 dakika pişirelim. Keki fırından alıp önce üzerine vişne suyunu dökerek, 3-5 dakika çekmesini sağlayalım. 5-6 dakika sonrada ayırdığımız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökelim. Kek bir kaç saat tüm karışımları emene kadar bekleyelim. İsterseniz üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder