Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

27 Mayıs 2012 Pazar

Havuçlu Tarçınlı Kek

Uzun zamandır görüşemediğim ama çok sevdiğim bir arkadaşım Umreye gitmiş, ona tebrike giderken ne götürsem diye düşünürken aklıma kek yapmak geldi. Oda keki çok sever zaten. Tarifi Dr.Qetkerden aldım. Çok Güzel oldu. Hem de çok besleyici. 
Malzemeler
Yarım su bardağı kuru üzüm, 2 yemek kasığı un, 3 yumurta, 150 gr margarin, 1,5 su bardağı toz şekeri, 1 paket şekerli vanilin, 2 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç, Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1,5 tatlı kaşığı tarçın
Tarif
Yarım su bardağı kuru üzümü sıcak suda 20 dakika bekletip suyunu süzelim. 2 yemek kaşığı unu ilave edip karıştıralım ve kenarda bekletelim. Ayrı bir kapta 3 yumurta, 150 gr yumuşak margarin ve 1,5 su bardağı toz şekeri çırpıcı ile 2 dakika çırpalım. Üzerine 1 paket şekerli vanilin, 2 su bardağı elenmiş un ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek 2 dakika daha çırpalım. 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1,5 tatlı kaşığı tarçın ve hazırladığımız kuru üzümleri ilave ederek 1-2 dakika daha çırpalım. Hamuru yağladığımız kalıba dökelim ve 160 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirelim. Soğuk servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder