Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

26 Mayıs 2012 Cumartesi

Elmalı Tart


Hamur malzemeleri: 2 su bardağı un, 125 gr margarin, Yarım su bardağı toz şeker, 1 cay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta +1 yumurtanın sarısı, 1 yemek kaşığı soğuk su, 1 paket vanilya
İç malzemeleri: 3 orta boy elma, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 1 çorba kaşığı margarin, 100 gr kuş üzümü, 1 cay kaşığı tarçın
İsterseniz: Üzerine Pudra Şekeri
Yapılış
Elmalarımızı soyalım ve dilimleyelim. Derin bir kaba alarak margarin ve toz seker ilave edelim. Tenceremizi ocağa koyalım ve elmalar hafifçe yumuşayana kadar pişirelim. Kuş üzümü, fıstık ve tarçınıda ekleyelim ve hafifçe soteleyelim. Daha sonra soğumaya bırakalım. 
Unu geniş bir kaba koyalım. Ortasını havuz gibi açıp margarini, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı, 1 yumurtayı ekleyerek iyice karıştırıp yoğuralım. Hamurumuzu 1 saat dinlendirelim. Daha sonra hamurumuzu iki parçaya bölelim. Parçalardan birini tart ebadı boyunda açalım, margarinle yağlayıp 2 kaşık un serptiğimiz tart kalıbımıza veya yuvarlak borcama yayalım ( Hamur kenarları iyice kaplasinki elma rendemiz kalıbımıza değmesin). Üzerine harcımızdan yayalım. Kalan hamurumuzu da ince bir şekilde açalım ve yarım santim genişliğinde şeritler keserek bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes olacak şekilde dizelim.1 adet yumurta sarimizi çırpalım ve üzerine surelim. Önceden işittiğimiz 180C fırında 30-35 dakika pişirelim. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder