Tavada Pratik Pizza


Sabah kahvaltısına 2 arkadaşım gelecekti. Tembih tembih üstüne sakin hamuru işi fazla bir şey yapma, sadece normal kahvaltı. Ama ben dayanamadım bu pizzayı yaptım, malzemeler içinde fazla yağ da olmadığı için ekmek niyetine yedik. Arkadaşlarım bayıldı

Malzemeler: Hamur İçin: 1 tane yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1.5 çorba kaşığı sıvı yağ, 4 Türk kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:  1 adet çarliston biber, 1 adet kırmızı tatlı biber, Yarım çay bardağı rende kaşar peyniri, 3 tane parmak sosis veya yarım çay bardağı çemensiz pastırma, 1 yemek kaşığı suyla sulandırılmış salça.

Yapılış: 1 yemek kaşığı sıvıyağda ince ince doğradığımız biberlerimizi kavuralım. Üzerine yine doğranmış pastırmamızı veya sosislerimizi ekleyelim ve bir iki kez çevirip ateşten alalım.
Hamur malzemelerimizi bir kasede karıştıralım. Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur elde edelim. Teflon tavamızı  1 yemek kaşığı sıvı yağ veya margarinle yağlayalım. Tavamıza hamuru kaşık yardımıyla yayalım. Üzerine sulandırılmış salçadan sürelim, sosun üzerine tavada hazırladığımız biber, sosis karışımımızı yayalım. En üstede kaşar peyniri rendesini serpelim. Tavanın kapağını kapatalım. Kısık ateşte yaklaşık 10 dk. pişene kadar ( Tavanın  Ustu kapakla kapalı olsun ki içi iyi pişsin) pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler