Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

6 Nisan 2012 Cuma

Kıymalı Çarşaf Börek

Malzemeler: 4 su bardağı  un, 1 tatlı kaşı tuz, Tuz, 1/2 su bardağı ılık su,  1 su bardağı ılık süt, 1 paket yaş maya, 1 yemek kaşığı  sıvı yağ,
İç Malzeme: 300 gr. Kıyma, 2 yumurta beyazı, 1 orta boy soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 kahve kaşığı kekik.
Yağlamak için:  50 gr tereyağı, 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, 4 kaşık yoğurt.
Üzeri için: 1 yumurta sarısı , 4 kaşık yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Yapılışı: Mayamızı ılık suda eritelim ve hamur için olan diğer bütün malzemelerimizi karıştıralım ve iyice yoğuralım. Mayalanması için bir yerde dinlendirelim. Diğer yandan iç malzememizi hazırlamaya başlayalım.  Kıymamızı ince ince doğradığımız soğanımızla 1 yemek kaşığı sıvı yağımızla kavuralım. Yumurta beyazlarımız ve baharatlarımızıda ilave edelim. Daha sonra mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım.Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalımve üzerine sıvı yağ sürerek yağlayalım. 15 dakika bekleyelim ve her birini yufka büyüklüğünde açalım. İç malzemesi yufkanın kenarlarına ortası boş kalacak şekilde yayalım. Sonra kenarlarından içe doğru kapatarak rulo haline getirelim ve büyük bir tepsinin ortasından başlayarak tepsiyi dolana kadar bütün yufkalarımızı rulo şeklinde birbirini takip edecek şekilde dolayalım. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımımızdan sürelim. 180-200 derecede pişirelim. Sıcak servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder