Peynirli Su Böreği-Böreklerin Sultanı

Uye olduğum bir yemek mail grubuna gelmişti , hep bu tariften yapıyorum çok güzel oluyor. Su böreği bence böreklerin sultanı.

Malzemeler : 1 kg un, 5 yumurta, 2 kahve fincanı yoğurt, 1 çay bardağı süt, Tuz, 1 kahve fincanı nişasta

Sos için: 1 su bardağı eritilmiş tereyağı, 2 yumurta sarısı, 1 su bardağı süt


İç malzemesi: 200 gr beyaz peynir , Yarım demet maydanoz


Hazırlanışı : Unumuzu geniş bir kaba koyalım,  ortasını havuz gibi açıp süt, tuz, yoğurt ve yumurtaları ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur haline gelinceye kadar yoğuralım. Hamurumuzu 8 parçaya bölüp elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. Peynirimizi iyice ufalayalım. Maydanozumuzu ince ince kıyıp peynirle karıştıralım. Eritilmiş tereyağı, yumurta sarıları ve sütümüzü bir kapta çırparak sosu hazırlayalım. Hamur bezelerimizi hafifçe unladığımız düz bir zeminde, nişasta serperek merdaneyle ince yufkalar halinde açalım. Geniş bir tencereye su doldurup kaynatalım. Yufkaları birer birer kaynamakta olan suya batırıp çıkartalım ve hemen soğuk suya daldırıp parçalamadan sudan çıkartalım. Aralarına hazırladığımız sostan sürerek 4 yufkayı yağlanmış tepsiye döşeyelim. Peynirli karışımı üzerine yayalım. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyelim. Üstünede çok hafif tereyağı gezdirelim. Önceden 10 dk kadar ısttığımız 180 derece ısıdaki fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler