Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

6 Mart 2012 Salı

Peynirli Su Böreği-Böreklerin Sultanı

Uye olduğum bir yemek mail grubuna gelmişti , hep bu tariften yapıyorum çok güzel oluyor. Su böreği bence böreklerin sultanı.

Malzemeler : 1 kg un, 5 yumurta, 2 kahve fincanı yoğurt, 1 çay bardağı süt, Tuz, 1 kahve fincanı nişasta
Sos için: 1 su bardağı eritilmiş tereyağı, 2 yumurta sarısı, 1 su bardağı süt
İç malzemesi: 200 gr beyaz peynir , Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı : Unumuzu geniş bir kaba koyalım,  ortasını havuz gibi açıp süt, tuz, yoğurt ve yumurtaları ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur haline gelinceye kadar yoğuralım. Hamurumuzu 8 parçaya bölüp elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. Peynirimizi iyice ufalayalım. Maydanozumuzu ince ince kıyıp peynirle karıştıralım. Eritilmiş tereyağı, yumurta sarıları ve sütümüzü bir kapta çırparak sosu hazırlayalım. Hamur bezelerimizi hafifçe unladığımız düz bir zeminde, nişasta serperek merdaneyle ince yufkalar halinde açalım. Geniş bir tencereye su doldurup kaynatalım. Yufkaları birer birer kaynamakta olan suya batırıp çıkartalım ve hemen soğuk suya daldırıp parçalamadan sudan çıkartalım. Aralarına hazırladığımız sostan sürerek 4 yufkayı yağlanmış tepsiye döşeyelim. Peynirli karışımı üzerine yayalım. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyelim. Üstünede çok hafif tereyağı gezdirelim. Önceden 10 dk kadar ısttığımız 180 derece ısıdaki fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder