Salçalı Mantı

Malzemeler: 3-4 su bardağı un, 4 yumurta, 1 çay bardağı su, tuz
Harç Malzemeleri: 2 soğan, 400 gr kıyma, kimyon, karabiber, tuz. 
Üzerine: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 kase süzme yoğurt, 4 diş sarımsak ( ince kıyılmış) , 3 yemek kaşığı salça ,nane.
Yapılış: Unumuzu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz biçiminde açalım. Yumurtamızı, suyumuzu ve tuzumuzu katıp iyice yoğuralım. Kıvamını elde edinceye kadar uzun uzun yoğuralım. Bezelere ayıralım ve üzerini nemli bezle örterek yarım saat dinlendirelim. Diğer yandan harcı hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayalım, kıyma, tuz, kimyon ve karabiberi ilave ederek yoğuralım. Diğer yanda dinlenmiş olan hamurumuzu üzerine un serperek oklava yardımıyla 2 mm inceliğinde açalım ve 2-3 santim eninde karelere bölelim, ortasına nohut büyüklüğünde kıymalı harç koyalım Uçlarını üstte toplayarak kapatalım. Kurumaması için üzerine un serpelim ve bez örterek bir kenarda bekletelim. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayarak bitirelim. Tenceremizde mantıların rahatça kaynayabileceği kadar su kaynatalım içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, birazda tuz atalım. Su kaynayınca mantılarımızı suya koyalım. Mantılar yumuşayıp suyun yüzüne çıkana kadar pişirelim. Tavamızda tereyağını eritelim, ince doğranmış sarımsak ve salçamızı  ilave edelim ve  hafifçe kavuralım. Mantımızı servis yapacağımız tabağa koyalım . Üzerine kavrulmuş salçamızı koyalım. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağınıda yeterli ölçüde koyalım.Nanesini serperek sıcak sıcak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler