Mekik

Malzemeler: 1 çay bardağı kıyılmış antep fıstığı, 3 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı süt, 125 gram eritilmiş margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 paket  vanilya, 2 su bardağı un

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri mikserle çırpalım. Süt ve margarini ilave edip çırpmaya devam edelim. Kabartma tozu, fıstık, vanilya ve unu karışıma ekleyip bütün malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştıralım. Hamuru mekik kalıplarına pay edelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Soğuyunca kalıplardan çıkartıp servis tabağına alalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler