Kıymalı Lazanya

Malzemeler; 1/2 kilo, 300 gr. Kıyma, 2 orta boy rendelenmiş havuç, 3 Yemek kasıgı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan, 3 diş sarımsak, 3 adet domates veya 2 yemek kaşığı domates salçası ,Yarım su bardağı et su, 300 gr. rende eski kasar peyniri, Tuz, 1 tatlı kaşığı seker, karabiber

Besamel Sos için; 3 yemek kaşığı, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1,5 lt. kadar süt

İç Harç Yapılış: Önce iç harcımızı hazırlayalım;Havucumuzu rendeleyelim ve ince ince doğradığımız soğanımızla ve sarımsağımızla ve yağımızla tavada soteleyelim. Soğanlar pembeleşince tavamıza kıymamızıda ilave edip birlikte kavuralım.Yarım bardak et suyunu , tuz, karabiber, şekerimizi ilave edip suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirelim.

Lazanya’ nın Yapılışı:
Tenceremizde suyumuzu 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatalım ve lazanyaların haşlanırken yapışmaması için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim ve lazanyalarımızı haslayalım. Lazanyalarımızı haşlanınca hemen sıcak sudan soğuk suya alarak şoklama yapalımki yapışmasın. Şokladığımız ve süzdüğümüz lazanyalarımızı frıın tepsimize altını kapatacak şekilde dizelim. Uzerine kıymalı sos sonra beşamel sos ve rendelenmiş kaşar serpelim ve üzerine tekrar lazanya serelim . Lazanyalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. 3 kat yapalım. En üste sadece beşamel sos yayalım ve rende kaşar peynir serpelim. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dk. pişirelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler