Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

5 Mart 2012 Pazartesi

İç Baklalı Enginar

Malzemeler: 5 Adet enginar, 500 kg iç bakla, 1/2 su bardağı zeytin yağı, 2 adet orta boy kurusoğan, Yarım demet dereotu, 2 Adet limon, 1 kesme şeker, tuz.
Yapılışı: Enginarlarımızı temizleyerek soyalım, sapını,yapraklarını ve içlerini çıkartalım.Kararmamaları için limonlu tuzlu suya koyalım ve biraz bekletelim.Yemeği pişireceğimiz tenceremize soğanlarımızı ince ince kıyalım ve yağda biraz kavuralım. Baklalarımızıda ilave edip  5 dakika daha kavuralım. Enginarlarımızıda tencerimize dizelim. Tuz ve şekeri ilave ederek enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim ( bakla ve enginar aynı anda pişiyor). Yemek soğuduktan sonra enginarlarımızı servis tabağına dizelim. Çukur yerlerine bakla soğan karışımımızdan dolduralım.Üzerine kıyılmış dere otu serpelim ve servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder