Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

19 Mart 2012 Pazartesi

Fırında Tavuk But

Malzemeler: 1 kilogram tavuk but, 2 yemek kaşığı tereyağ , 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak,  1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 su bardağı yoğurt. 
Yapılış:  Yoğurt,  erimiş tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,  kimyon ,karabiber ve rendelenmiş sarımsakları bir kapta iyice karıştıralım. Tavuklarımızı çok az suda 15 dakika kadar haşlayıp suyunu süzelim ( Suyunu atmayalım). Butlarımızı bu karışımın içine koyalım ve 15 dakika bekletelim. Daha sonra fırın tepsimizi 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayalım ve  karışımda  beklettiğimiz butları dizelim. Üzerine ayırdığımız haşlama suyundan yarım çay bardağı kadarını gezdirelim. Fırında düşük ısıda ( 140-150 derece) 40 dakika pişirelim. Yanında salata veya aperatifle servis yapalım . O gun bizim evde erişte vardı , onunla servis yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder