Pişi

Konyada geçen çocukluğumun en unutulmaz Sahur yiyeceklerindendir. Zaten Konyanın geleneksel sahur yiyeceklerindendir. Basit ama haz dolu.

Malzemeler: 200 gr beyaz peynir , yarım demet maydonoz, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1/2 kg un, 1 tatlı kaşığı tuz, su,  kızartmak için sıvı yağ
Yapılış: Unun içine mayayı, yoğurdu, sıvıyağı, tuzu ve alabildiği kadar suyu ilave ederek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur hazırlayın. Yaklaşık 45 dakika mayalanması için bekletelim. Hamurumuz şişerken maydonozumuzu iyice kıyalım ve rendelediğimiz peynirimizle iyice harmanlayalım.  Hamur  kabarınca küçük parçalar koparıp elimizle küçük yuvarlak halinde açalım. Ortasına peynir maydonoz karışımımızdan koyalım ve yarımay şeklinde kapatalım.  Kızgın yağda ama kısık ateşte alt üst kızartalım. Soğumadan sıcak sıcak servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler