Etli Nohut

Malzemeler: 2 su bardağı nohut, 250 gram kuşbaşı kırmızı et ( dana-koyun), 2 orta boy soğan, 2 adet domates yoksa 2 yemek kaşığı salça, 2 kaşık sıvı yağ,  1 tatlı kaşığı şeker, Tuz

Yapılış: Nohutumuzu ılık ve tuzlu suyla akşamdan ıslatılır, daha sonra 15-20 dakika haşlanır. Soğuyunca yıkanır. Yemeği pişireceğimiz tencerede yağımız eritelim, rendelenmiş soğanları sarartalım, yıkanmış, süzülmüş eti tencereye koyalım, rengi dönünceye kadar karıştıralım. Rendelenmiş domates ya da sulandırılmış salçayı ekleyelim, 1-2 dakika karıştıralım. Kabukları soyulmuş nohutu da tencereye koyalım, tuzu, suyu, şekeri ekleyerek iyice pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler