Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

25 Ocak 2012 Çarşamba

Güveçte Kuru Fasulye

Bu tarifi Oktay ustanın programından uyarladım
Malzemeler: Yarım kilo şeker Fasulye, 3-4 çarliston biber, 400 Gr. kuzu kuşbaşı et, 2 orta boy rende soğan , 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, 1 kesme şeker, Su.
Yapılışı: Fasulyemizi ılık su ile bir gece önceden ıslatalım. Fasulyemizi üzerini geçmeyecek kadar su ile isterseniz düdüklüde isterseniz tencerede haşlayalım. Diğer yandan sıvıyağımızla etlerimizi soteleyelim, salçamızı ve doğradığımız biberlerimizi ekleyelim. Tereyağınıda ilave edelim. Haşlanan fasulyelerimizi etin üzerine dökelim pişirelim. Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra güveç kabına döküyoruz. Güvecin üzerine yuvarlak bir yağlı kağıt kesiyoruz. Yağlı kağıdı ıslatıp fasulyemizin üzerine koyalım (fırında kurumaması için). Fasulyemizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis edelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder