Güveçte Kuru Fasulye

Bu tarifi Oktay ustanın programından uyarladım
Malzemeler: Yarım kilo şeker Fasulye, 3-4 çarliston biber, 400 Gr. kuzu kuşbaşı et, 2 orta boy rende soğan , 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, 1 kesme şeker, Su.
Yapılışı: Fasulyemizi ılık su ile bir gece önceden ıslatalım. Fasulyemizi üzerini geçmeyecek kadar su ile isterseniz düdüklüde isterseniz tencerede haşlayalım. Diğer yandan sıvıyağımızla etlerimizi soteleyelim, salçamızı ve doğradığımız biberlerimizi ekleyelim. Tereyağınıda ilave edelim. Haşlanan fasulyelerimizi etin üzerine dökelim pişirelim. Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra güveç kabına döküyoruz. Güvecin üzerine yuvarlak bir yağlı kağıt kesiyoruz. Yağlı kağıdı ıslatıp fasulyemizin üzerine koyalım (fırında kurumaması için). Fasulyemizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis edelim.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler