Yumurtalı Ispanak



Ispanağa bayılırım, Yıkanması çok zahmetli geliyordu. Bir pratik bilgiler kitabında ıspanağı yarım saat kadar tuzlu suya ıslatın tüm kumu ve toprağı dökecektir. Sonra 1-2 defa yıkamanız yeter diyordu. Gerçekten işe yarıyor.

Malzemeler
1 kg ıspanak, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 büyük kuru soğan, 2 yumurta , 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tuz,

Hazırlanışı
Ispanağımızı köklerinden ayıralım ve doğramadan tuzlu suda yarım saat bekletelim. Daha sonra iki kez yıkayalım ve suyu süzülene kadar bekleyelim. Yıkama suyu giden ıspanaklarını kalın kalın ( ben sadece ikiye bölüyorum, yani bayağı kalın) doğrayalım. Pişireceğimiz tencerenin dibini sotelediğimiz soğanla dolduralım yağımızı ve salçamızı ekleyelim, üzerinede ıspanağımızı dolduralım. Şekerimizide ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirelim. Ispanak yeterince su saldığı için ayrıca su eklemenize gerek yok. Ispanaklar yumuşayınca kaşıkla karıştırarak soğan ve salçanın heryerine dağılmasını sağlayalım. İnmeye yakın yumurtalarımızı üzerine kıralım. İşte nefis ıspanağımız hazır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler