Kısır- (Traditional Turkish Salad with Grain)

1-Turkish Recipe
Türkçe Tarif
Günlerin, hanım toplantılarının kurtarıcısı, lezzetli ve besleyici kısırımız. 
Malzemeler
Yarım demet ( 5-6 adet) taze soğan, yarım demet maydanoz,  2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 su bardağı sıcak su,( bulgur ne kadarsa suda o kadar  yani 1 bardak bulgura 1 bardak su) bir tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı ince bulgur, 2 yemek kaşığı pul biber, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 /2 limonun suyu, 1 kahve fincanı zeytinyağı, bir avuç taze nane yaprakları, 2 domates , kuru tarhun otu , 3 yemek kaşığı nar ekşisi. 
Hazırlanışı:
Taze soğanlarımızı yeşil kısımlarıyla birlikte geniş bir kaba ince ince doğrayalım. Maydanozları, naneyi  de ince ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştıralım ve bir kenarda bekletelim ..
Salçamızı  sıcak suyumuzla sulandıralım ve bulgurumuzun üzerine dökelim ve iyice karıştırarak bulgurumuzun suyu çekmesini bekleyelim. Suyunu çeken bulgurumuza soğan, nane ve maydanoz karışımını ekleyip iyice karıştıralım. 
Daha sonra  baharatları, limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını ekleyip karıştırın. yarım daire şeklinde kesilmiş domateslerle ve marul yapraklarıyla süsleyelim ve servis yapalım.
2- English Recipe
Ingredients: 2 cups fine-grain cracked wheat, 2 cups hot water, 1 teaspoon hot red pepper, 1/2 bunch  green onions, 1 medium lettuce, 2 tablespoons tomato paste, 1/2 bunch parsley, 1 lemon juice, 1 cup olive oil, salt, black pepper, red pepper, cumin, 1/2 bunch green mint, 2 tomato.
Mix wheat and red pepper in a bowl, pour hot water into bowl until the wheat has absorbed it all. Add tomato paste and mix well, the add salt, black pepper and cumin. On the othe hand, chop onions, parsley, mint and lettuce leaves in a very finely in a seperate bowl and mix with wheat. Transfer to serving platter, pour olive oil and lemon juice on top. Garnish with tomato slices and lettuce leaves.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler