Kaygana





Yine müthis bir Karadeniz Mutfağı aperatifi.

Malzemeler: 1 çay bardağı kaynamış soğumuş su ,yumurta, yarım paket kabartma tozu, 1 kase yoğurt, tuz, yarım demet ince kıyılmış maydonoz, aldığı kadar un.

Yapılış: Tüm malzemeler çırpalım, koyu kek hamuru kıvamında hamur elde edelim. Diğer yandan tavamıza yağımızı koyalım ve iyice kızdıralım.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alalım ve yağa atarak kızartalım. Kızarınca kağıt havlu üzerine alalımki yağını çeksin. ( kaygana kaynamış soğumuş su ile yapıldığı için fazla yağ çekmez)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler