Mercimek Köftesi

Günlerde , çay buluşmalarında, hanım toplantılarında en büyük kurtarıcımızdır mercimek köftesi.

Malzemeler: 1 su bardağı ince bulgur,1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 çorba kaşığı salça, 1 büyük boy soğan , 1 limonun sıkılmış suyu, 1 tutam maydonoz, 2 sap yeşil taze soğan , Bir orta boy marul, 2 domates, roka ( bunlar köftenin yanında salata olarak servis edilmek icin) ,Zeytinyağı yoksa sıvı yağ. Bir tutam tuz, Karabiber,Kimyon, 1 kesme şeker.
Yapılış
Mercimekleri 1 saat önceden ıslatırsanız daha çabuk pişer, Islattıktan sonra üzerini kapatacak kadar yani 2,5-3 su bardağı su ile hamur kıvamına gelene dek pişirin. Ocağın altını kapatıp,içine bulgurumuzu koyup bulgurun yumuşamasını bekleyin, Kıvam çok yumuşak olursa köfte gibi sıkılamaz. Köfte gibi sıkılacak kıvama gelinceye kadar bulgur ilave edin. Yalnız bulgurların iyice ozleşmesini bekleyin , yoksa ilave bulgurlar yüzünden karışım sert olabilir. Yeşil soğan ve maydanozu bu mercimek bulgur karışımına doğrayın. Salça ve Kuru soğanı yağla öldürün. Baharatlarıda ekleyin. Maydanoz salça ilave ederek karıştırın. Tuzu ve limon suyunuda ilave edin. Karışımı iyce karıştırarak bütün malzemelerin iyce dağılması sağlayın. Köfte şeklinde sıktığınız mercimek köftelerimiz hazır. Yanında marul domates, roka gibi malzemelerle yaptığınız salatayla ikram edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler