Dövme Buğday Salatası

Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday, 2 diş sarımsak, 2 orta boy biber, 1 kırmızı biber, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, nane, kekik, nar ekşisi, 2 küçük havuç, Yarım demet yeşil soğan

Yapılışı: Aşurelik buğdayımızı bir gece önceden suya ıslalatlım, ertesi gün suyunu süzelim ve tencereye allaım. İçine 1 kaşık zeytinyağı ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyalım ve pişirelim. Diğer yandan  ince ince doğranmış sarımsaklarımızı, ince ince doğradığımız kırmızı ve yeşil biberimizi,soğanımızı ve rende havucumuzu  kalan zeytiyağı ile tavada hafifçe kavuralım, içine baharatlarımızıda ekleyelim. Buğdayımızı ateşten aldıktan ve soğuttuktan sonra hazırladığımız karışımı içine ekleyip iyice karıştıralım. Nar ekşisinide ekledikten sonra servise hazır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler