Bezelye Yemeği




Malzemeler: 1 kg bezelye, 2 orta boy kuru soğan, 1 çay bardağı sıvı yağ, kekik, 2 su bardağı su, yeterince tuz, 2 yemek kaşığı salça,2 orta boy havuç
Yapılışı: İlk önce soğanlarımızı ince ince doğrayalım. Soğanları tencerenin en altına döşeyelim , yağımızı üzerinde gezdirelim. Bezelyeleri ayıklayıp yıkayalım, onlarıda soğanın üzerine döşeyelim 
( soğanı kavurmuyoruz, daha güzel tat veriyor) . Küp küp doğranmış havucumuzu, salçamızı ve suyumuzuda ilave edip kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim. Servis yaparken kekikle süsleyebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler