Yaprak Sarması

Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 3 orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tutam tuz, 1 limon suyu, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı sumak, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 kilo asma yaprağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım demet maydonoz, 2 yemek kaşığı kuş üzümü 

Yapilis: Asma yaprakları taze ise kaynar suda bir kaç dakika sarartıp çıkartın, salamura ise 2-3 saat önceden suda ıslatınki tuzları çıksın. 

Diğer yandan içimizi hazırlamaya başlayalım; pirinci yıkayalım, Diğer yandan ince ince kıydığımız soğanları ve dolmalık fıstıkları yarım su bardağı zeytinyağı ile beş dakika kavuralım. Daha sonra bu karışımı pirinçle iki üç dakika daha kavuralım.

Ateşten aldıktan sonra diğer tüm baharatları, şekeri,tuzu ve limonun yarısının suyunu ekleyelim ve iyice karıştıralım. Yapraklarımızın içine bu karışımdan bir tatlı kaşığı kadar koyarak ince silindir gibi saralım. Pişireceğimiz tencerenin altını yaprakla döşeyelim ve üstüne sardığımız yaprakları dizerek yerleştirelim. Diğer limonumuzu sarmaların üzerine sıkalım ( tercihen, isterseniz içine eklediğiniz yarım limon suyu yeterli) ve sarmaların üstüne kalan yarım su bardağı zeytinyağını gezdirelim. Sarmalarımızın dağılmaması için üzerine tabak yerleştirelim. 2,5-3 su bardağı su ekleyelim ve kısık ateşte yarım saat pişirelim. 

Sarmalarımız piştikten sonra tabağın kenarında yoğurt ve maydonoz yapraklarıyla ( yaprakları elle iri iri koparın ) süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler