Un Helvası

Malzemeler: 3 çorba kaşığı tereyağı,2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı toz şeker
Yapılışı: Tencereye tereyağını koyun, erimeye başlayınca unu ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte yarım saat kavurun. Unun rengi değişince sütü ekleyin. Daha sonra toz şekerin yarısını katın. Süt ve tozşekeri una yedirinceye kadar iyice karıştırın. Kalan toz şekeride ekleyip, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerine hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler