Tomato Soup-Domates Çorbası




-Turkish Recipe

Malzemeler: 4 domates, 6 su bardağı su ( tercihen et suyu, yoksa bulyon ekleyebilirsiniz) , 2 çorba kaşığı un, bir tutam tuz, varsa kuru fesleğen, tercihe göre karabiber, 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı toz şeker veya 2 kesme şeker, 2 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar, 2 yemek kaşığı süt.

Yapılışı: Domatesleri yıkayıp, küp küp doğrayalım ve çekirdeklerini çıkartalım. Daha sonra robotta, salça ile birlikte püre haline getirelim. Tencerede unu ve yağı biraz kavurduktan sonra şeker,domates püresi,su ve fesleğeni ekleyelim, unun topaklanmaması için kaynayana kadar karıştıralım ve koyulaşana kadar pişirelim ( Kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz ama bir süre kaynaması şart). Servis yapacağınız zaman içine sütü ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.İsterseniz üzerine rendelenmiş kaşar servis yapabiliriniz.
2-English Recipe

Ingredients: 4 tomatoes, 6 cups water ( prefarably meat broth) , 2 tablespoons flour, salt , dried sweetbasil, prefarably black pepper, 1 tablespoons sauce, 1 tablespoon sugar, 2 tablespoons butter or olive oil, 1 cups grated cheese, 2 tablespoons milk
Firstly, chop the tomatoes and put to food processor with sauce. This is the easiest way of making puree. On the other hand, heat the butter or olive oil, add flour and cook for 2-3 minutes, stirring constantly. Add tomato pure, dried sweetbasil, sugar, water and cook for 25 minutes over low heat.Add the salt and milk before service.Serve hot with grated cheese .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler