Sirkeli Biber Salatası



1-Turkish Recipe



Malzemeler: Yarım kilo carliston biber, 1 su bardağı elma sirkesi,1 çay kaşığı tuz, 2 adet kesme şeker.

Sos İçin: 2-3 diş sarımsak, 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 limon suyu, tuz, karabiber, 2 orta boy domates

Yapılışı: Biberleri yıkayıp uzunlamasına bölün, gerekiyorsa ortadanda ikiye bölelim. 1 su bardağı suyu ve 1 su bardağı sirkeyi tencereye koyalım, şekeride ilave edip kaynamaya bırakalım. Biberleri kaynayan suya atalım, biberler iyice yumuşayana kadar ( yaklaşık yarım saat) ve kabukları ayrılacak hale gelinceye kadar haşlayalım. Haşlanan biberlerimizin suyunu süzüp servis yapacağımız kaba yerleştirelim. Haşlama suyumuzdan bir kahve fincanı ayıralım. Diğer yandan sosu hazırlamak için sarımsakları dövelim, üzerine ince ince doğradığımız domatesi, limon, karabiber ve tuzu ilave edelim ve karışımı iyice çırpalım
 ( bir kaşık veya çatalla)ve 1 kaşık yağla hafifçe kavuralım. Haşlama suyundan ayırdığımız bir kahve fincanı suyuda karışıma ilave edelim ve bu karışımı biberlerin üzerine dökerek iyice tatlım. İsterseniz üzerini baharatlarla süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapalım.

Not: resimdeki tabaktakinin hepsi biber değil, ben yanına ayrıca yaptığım patlıcan salatasınıda eklemiştim.

2-English Recipe

Ingredients: ½ kg green pepper, 1 cups apple vinegar, 1 tablespoon salt, 1 tablespoons sugar.

Sauce Ingredients: 2-3 cloves of garlic, 4 tablespoons oil, salt, black pepper.

Remove the seeds from peppers. Then, chop the pepper in four pieces. Then, Boil the pepper with 1 cup water, 1 cup vinegar, and sugar 30 minutes.  Peel the peppers and  put them to the service plate.

Keep the one cup of boiling water.

On the other hand, carsh the garlics, add the spices and fry with one tablespoon of oil. Then , add the one cup of boiling water to this mixture. Finally,  pour this sauce upon the peppers . You can serve this apppetizers with eggplant salad ( see the picture)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler