Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

30 Ekim 2011 Pazar

Şekerpare

Malzemeler: 2 su bardağı un,4 yemek kaşığı irmik, Yarım paket margarin ,125 gr pudra şekeri,2 adet yumurta,1 Paket kabartma tozu,1 Paket vanilya,1 tutam tuz,Süslemek için fındık, badem veya ceviz. Şurup İçin: 2 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su,1 tatlı kaşığı limon suyu 

Yapılışı: Şurup için gerekli malzemeleri kaynatarak bir kenarda soğumaya bırakın. Porselen bir kasede ,2 yumurtayı pudra şekeri ile iyce çırpın. İçerisine eritilmiş margarin, irmik, un, tuz, vanilya ve kabartma tozu ilave ederek iyice yoğurun. Pişireceğiniz tepsiyi fırça ile hafifçe yağlayın ve tepsiye incir büyüklüğünde yuvarlarladığınız hamurları dizin. Yuvarlakların tam üst ortasına üzerine fındık, badem veya cevizi koyup iyce bastırın. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında üstleri hafif pembeleşinceye kadar ( yaklaşık yarım saat) pişirin. Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz üstüne soğuk şurubu dökün. Tatlımız 2-3 saatte şerbeti tam olarak emmiş olacaktır.
Benzer Tarifler  İçin TIK TIK : 
Findikli Sekerpare-Findikpare
Lokma Tatlısı
Haşhaşlı Revani

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder