Sebzeli Tavuk

Malzemeler: 2 adet tavuk budu,4 adet orta boy patates, 3 adet yeşil biber,4 adet orta boy domates,2 adet soğan,2 adet kırmızı biber, 1'er çay kaşığı köri, kekik, karabiber, kimyon, kırmızı biber, tuz, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı sıcak su.

Hazırlanışı: Patates, soğan, domates ve biberler halka halka doğranır. Tavuklar borcama yerleştirilir. Etrafına soğan, patates ve biberler yerleştirilir. En üste halka halka doğranmış domatesler yerleştirilir. Bir kasede salça, baharatlar, sıvı yağ ve su karıştırılır. Tavukların üzerine dökülür. Üzeri kapatılarak 220 derecede 40 dakika pişirilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler