Özbek Sofrası- Özbek Pilavı

Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 2,5 su bardağı sıcak su varsa et suyu,4 yemek kaşığı zeytinyağı, 100 gr kavrulmuş badem, 2 orta boy havuç, 300 gr dana kuşbaşı et, 2 orta boy soğan,Tercihen üzerine 1 tatlı kaşığı karabiber.
Yapılışı
Pirinçleri öncelikle ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Diğer yandan etleri 2 yemek kaşığı yağla tencerede sularını çekene dek kavuralım, küp doğranmış soğanları ve ince ince doğranmış havuçlarıda ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım. Daha sonra etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyerek, etlerimiz iyice yumuşayana kadar bir süre daha pişirelim. Başka bir tencerede ıslama sonrası yıkayıp süzdüğümüz pirinci kalan iki kaşık yağla iyice kavuralım. Sıcak suyu yada et suyunu ve tuzuda ekleyelim. Diğer tencerede hazırladığımız etli harcı ve bademleride ekleyerek kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirelim. Ateşten aldıktan sonra tencere kapağını kaldırıp nemli bez örterek 15-20 dakika demleyelim.İsterseniz karabiber serperek servis yapabilirsiniz.
Patlıcan Dolma için Linke Tıklayın: Kuru Patlıcan Dolması

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler