Mantarli ve Peynirli Kabak Sefasi


Malzemeler: 2 ortaboy sogan, 300 gr mantar, 1 buyuk kirmizi biber, 1 tutam feslegen, 2 kasik zeytinyagi, üzerine 100 gr rende kasar, 2 dis sarimsak, 1 kilo kabak, tuz, 1 domates, süslemek için maydonoz.
Yapilis: kabakları boyutuna gore 3 e bolelim ve ortalarini dolma yapacak gibi oyalim, bicakla parcaladigim icin ben kasikla oyuyorum cok kolay oluyor. Oydugumuz kabaklari 1 su bardagi suda 8 dakika haslayalim .(kabagi sert veya diri seviyorsaniz 5 dakika yeter), 10 dakikadan fazla haşlamayın eriyor. Haslanan kabaklarin suyunu suzup bir tarafta sogumaya birakalim.Diger yandan soganları, sarimsagi ve kirmizi biberi cok ince rende yapalim ve yagimizla hafifce kavuralim, daha sonra mantarlari ve küp dogradigimiz domateside ekleyelim ve suyunu cekene kadar pisirelim. ( hic su eklemenize gerek yok mantar yeterince sulaniyor). Karisim iyice suyunu cekince,tuzu ve feslegeni ekleyelim ve kabaklarimizin ortalarini kasik yardimiyla bu karisimla dolduralim.Üzerilerine rende kasar serpelim. Firinda 10 dakika pisirelim . Servis yaparken maydonozla süsleyelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler