Mantı

Malzemeler: 1 çay bardağı su, 3 su bardağı un, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz. Kaynatırken içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ.

İç malzeme: 1/2 demet maydonoz, 250 gr kıyma, 2 adet soğan, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı nane, tuz, 1 kahve kaşığı karabiber.

Üzeri: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kasigi domates salca, 1 yeme kasigi biber salca, 4 diş sarımsak, 300 gr yoğurt,1 tatlı kaşığı nane.Yapılışı: Unu eleyip geniş bir kaba alalım. Ortasını havuz şeklinde açalım. Yumurta, su ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım.Hamurun kıvamı orta sert olmalı. Hamuru üç bezeye ayırıp dinlenmeye bırakalım. Diğer yandan iç malzemeyi hazırlamaya başlayalım; soğanı robotta çekelim, maydonozuda robatta çekelim veya ince ince kıyalım. Diğer bütün iç malzeme baharatlarınıda ekleyip iyice yoğuralım. Hamuru rahatça açabileceğimiz (yufka yapacağımız) düz alan seçelim ve bu alanı unlayalım ( yarım avuc un yeter). Hamurdan 1-2 mm kalınlığında yufkalar açalım ve 1,5 -2 cm kalınlığında kareler keselim. Kıymalı içten göz kararı karelerimizin ortasına koyalım ve ağızlarını kapatalım. Bir tencereyi suyla dolduralım ve içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim . Su kaynayınca içine mantılarımızı atatalım, mantıların yapışmaması için suya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım. Mantılar su yüzeyine çıkınca pişmiş demektir. Diğer tarafta sarımsakları iyice ezelim ve yoğurtla karıştıralım. Mantıyı servis ederken üzerine yoğurt-sarımsak karışımından ekleyelim. Ayrıca, tereyağını tavada ısıtalım ve içine salca ve naneyide ekleyelim.Mantı üzerine yoğurdu koyduktan sonra bu yağ-salca karışımından gezdirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler