Kuruluk Dolma- Kuru Patlıcan Dolması-Dried Eggplant Dolma


Malzemeler: 12-15 Adet kuru patlıcan ,200 gr orta yağlı kıyma , 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı domates-biber karışık salça yada biber salçası salçası olmalı), Ekşi tad sevenler için 1 yemek kaşığı sumak ekşisi yada yarım limon suyu,1 Çay kaşığı karabiber ve pul biber, 1 Tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı zerdeçal.

Yapılışı: Kuru patlıcanlarımızı tencerede üzerini hafif aşacak kadar suyla hafifçe yumuşayana kadar haşlayalım. Patlıcanları soğumaya bırakalım. Diğer taraftan teflon tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağla önce soğanı, sarımsağı kavuralım ardından domatesi, kıymayı,kıyılmış maydonozu,pirinci, baharatları ve 1 çay bardağı su ilave edip suyu çekilene kadar pişirelim. Karışım biraz soğuyunca patlıcanlarımızın içine kaşık yardımı ile dolduralım. Ağzına kadar dolmasın, yarıyı biraz geçecek şekilde doldurmanız yeterliki pirinçler için 1 cm şişme payı bırakmış olalım. Doldurduğumuz patlıcanların ağızlarını birer dilim domatesle kapatalım ( İsterseniz açıkta kalabilir) ve tencereye yatık olarak dizelim. Patlıcanların yarı boyuna kadar su ekleyelim ve kısık ateşte yarım saat pişirelim. Pişmeden su biterse sıcak su ekleyebilirsiniz. Maydonoz yaprakları ile süsleyerek servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler