Kabaklı Ev Böreği


Malzemeler:
Hamur için:
4 su bardağı un, 1 tane yumurta, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay bardağı ılık su, 1,5 çay bardağı yoğurt
İç Malzemeler:
1 kilo kabak, 200 gr beyaz peynir, 1 çay bardağı yoğurt, 1/2 demet maydanoz, 7 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kırmızı biber, kekik,karabiber
Üzerine:
1/2 çay bardağı yoğurt,1 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, Susam
Yapılışı:
Un, yumurta, sıvı yağ,tuz, su ve yoğurt karıştırılarak kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edilir. hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek 15 dk dinlendirilir.
Kabaklar rendelenerek suyu sıkılır. 2 kaşık yağ ilave edilerek tavada 10 dk kadar (kabaklar diriliğini kaybedene kadar) sotelenir. Ocaktan aldıktan sonra içine peynir, ince doğranmış maydanoz, baharatlar, 5 kaşık yağ ve maydanoz eklenerek iyice karıştırılır.
Dinlenen hamurdan küçük bezeler oluşturulup merdane ile küçük yufka şeklinde açılıp kabaklı harç yufkanın üzerine sürülüp rulo şeklinde sarılır.Bütün bezeler için aynı işlem uygulanır. Hazırlanan börekler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yoğurtlu harç sürülür ve bol miktarda susam serpilip 230 derecede 30 dk pişirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler