Kabak Salatası-Zucchini Tarator


1-Turkish Recipe

Malzemeler: 1 kilo küçük ve ince sakız kabak, yarım demet derotu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 300 gr yoğurt, tercihen iki diş sarımsak

Yapılışı: Kabakların yıkayıp kabuklarını soyalım, tekrar yıkayıp rendeleyelim.Teflon tavaya kabak, tuz ve yağı ekleyip suyu çekene kadar soteleyelim ( hiç su eklemenize gerek yok, kendisi yeterince su salıyor).Suyunu tamamen çekince biraz soğutalım sonra içine yoğurt ekleyelim. Yoğurt miktarını kıvama göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz yoğurdun içine sarımsakları rendeleyebilirsiniz.Taratorun üzerini dereotu ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.

2-English Recipe
Recipes:
1 kg zucchini, 1/2 bunch dill, 2 tablespoons oil olive, 300 gr yogurt, 2 cloves of garlics.
Wash, peel and scrape the zucchinis. Put them in a wide pan with oil and cook until the boil down. Turn the heat off and set aside for cooling. On the other hand, combine the yogurt, crushed garlic and salt into a bowl. Mix and add zucchini. Mix them all and transfer to a serving plate. Strew grated dill all over.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler