Kabak Mücver

Malzemeler: 1 Kilo taze, ortaboy kabak, 2 ortaboy soğan, 2 kahve fincanı un, Bir tutam taze maydonoz, 2 yumurta, Sıvıyağ, Tuz, kekik, karabiber
Yapılışı: Kabakların ve soğanların kabukları soyularak rendelenir. Bu karışıma nane ve maydonoz kıyılmış şekilde ve 1 yemek kaşığı yağ ve diğer bütün malzemeler eklenir. Karışım iyice karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Teflon tavaya fırça yardımı ile yağ sürülerek, bulamaçtan bir, bir buçuk kaşık alınarak tavaya koyulur ve kaşıkla yayılması sağlanır. Diğer yüzüde kızartılınca kağıt havlu serdiğiniz tabağa çıkartılır.Bu işlem diğer bulamaç bitene kadar tekrarlanır. Yanında sarımsaklı yoğurtla yada limonlu maydonoz ile servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler