Etli Lahana Sarması-Stuffed Cabbage Leaves


1- English Recipe

Ingredients: 1 medium size white cabbage , 250 gr white rice, 2 medium size diced onion,  1 table spoon currants, 1 coffee spoon black pepper, 1 tablespoon ground cinnamon, 1 coffee spoon allspice,  1 coffee spoon black pepper, 1 tablespoon  dried mint, 1 tablespoon granulated sugar, 1 tablespoon salt, 2 cup olive oil, 1/2 bunch diced parsley, water 1 tablespoon tomato paste
Preparation: Soak the rice in water for 20 minutes, then drain well and put it to the a wide pot. Put the water at another pot  and bring to a boil. Blanch the cabbage by first plunging into the boiling water, then into cold water, and let drain. Cut into medium size  pieces.  Heat one cup of olive in a pot and sauté the diced onion and add the spices and let steep over low heat. When cool, add the chopped parsley and mix well. Fill the cabbage leaves with the rice mix and roll up. Put the rolls in a pot. Mix tomato paste-water-olive oil-salt-sugar . Cook for 25-30 minutes over low heat.

2- Turkish Recipe
Etli Dolma İçi: 500 gr orta yağlı kıyma, 3 orta boy soğan,2 kahve fincanı pirinç,2 adet domates, yarım demet dereotu, yarım dereotu maydonoz,1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı tereyağı yoksa sıvı yağ, tuz, karabiber.
Sarma Malzemesi: 1 kilo lahana, yaprakları ince damarlı olandan, etli dolma içi, 1 çorba kaşığı domates salçası, 3-4 diş sarımsak, tuz.
Yapılışı: Lahanın alt sapını oyalım ve iç yaprakları açarak ortadan Göbeğini çıkartalım. Lahanamızı ( dış yapraklardan ibaret kalan) Tercihan ikiye bölerek tuz ve suyla haşlayalım. Soğuyunca yaprakları tek tek açarak asma yaprağı büyüklüğünde parçalara ayıralım. Kalın damarları bıçakla çıkartalım. Tatlı kaşığı ile içten alarak yaprağımıza koyalım ve sigara böreği sarar gibi saralım. Tencerenin dibini bir kat yaprakla döşeyelim ve sarmalarımızı yerleştirelim. Sarmalarımızın hepsini dizdikten sonra üzerine 1 su bardağı su ile sulandırdığımız salçayı ve tuzu ekleyelim. Sarmalarımızın üzerine dağılmaması için bir tabağı ters kapatarak koyalım. Kısık ateşte pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler