El Yapımı Müsli



Malzeme: 1 paket (yarım kilo) yulaf ezmesi ( marketlerde satılıyor), 1 avuç kuru siyah üzüm, 10 adet gün kurusu kayısı, 1 su bardağı elma kurusu.1 tatlı kaşığı bal veya esmer şeker( süte koyduktan sonra), 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı rende veya toz fındık. Yerken kase büyüklüğüne göre süt.

Müslimizi kaba koyalım. İçine üzümleri, tarçını, fındığı ekleyelim. Kayısı ve elmaları ince ince doğrayalım. Meyveli müslimiz hazır. Gerisi sütle yemekten ibaret. Tatlı seviyorsanız içine 1 tatlı kaşığı bal veya esmer şeker ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler