Patlıcan Salatası-Eggplant Salad

1-English Recipe

Ingredients: 3 medium eggplants,1 tomato,1 cup olive oil, juice of 1 lemon,10 olives, 2 cloves of garlics, salt and black pepper to taste, 1/2 cups milk. 

Insert fork into eggplants about 1 inch deep in several places. Place them directly over a high gas flame and turn often so as to cook them evenly.When the eggplants are soft, skin them with a knife while still hot. Scrape out the seeds and mash the eggplants with a fork into a smooth paste. Place on a platter. Put lemon juice in a small bowl, add olive oil, milk, salt, crashed garlics and black pepper and mix well. Pour this dressing on top and mix gently. Granish with slaced olives.

2-Turkish Recipe

Malzemeler: 3 orta boy patlıcan, 1 domates, 1 cay bardağı zeytin yağı, 1 limon suyu, 10 zeytin, 2 diş sarımsak, tuz ve biber.

Yapılışı: Patlıcanları çatal yardımı ile delelim ( çatalın tek ucunu saplayıp çıkartmak yeterli) . Bizde közleme aparatı var, bütün pazarlarda satılıyor, onun üstüne , yoksa direk tüpümüzün küçük gözüne koyalım. Yumuşayana kadar döndürerek közleyelim. Bütün patlıcanlarımızı közledikten sonra hafifçe soğumalarını bekleyelim. Soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve bir tahta üzerinde bıçak yardımıyla küçük parçalaraya ayıralım ve içine yarım çay bardağı süt ekleyelim ( süt acı tadı yumuşatıyor) Diğer yandan sarımsaklarımızı soyalım ve tavada zeytinyağı ile kavuralım, içine domateside ekleyelim. Bu karışıma limon suyumuzu ve baharatlarıda ekleyelim ve patlıcanların üstüne dökelim. Sosla patlıcanların iyice karışmasını sağlayalım. Soğuk olarak, zeytinlerle süsleyerek servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler