Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

24 Ekim 2011 Pazartesi

Dijon Hardal Soslu Tavuk Madalyon

Malzemeler:4 adet tavuk bonfile ,bir tutam karabiber, Yarım limon
Dijon Hardal Sos İçin : 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker, 250 ml Krema, 175 ml Elma Sirkesi,3 Çay Kaşığı Dijon Hardal, 250 ml Mayonez
Yapılışı: Tavuk bonfilelerimizi enlemesine iki parçaya ayırarak inceltelim ( yaklaşık 1,5 cm kalınlığında). (Etlerin yumuşacık olması için isterseniz sütün içinde 4-5 saat bekletebilirsiniz. )Bu parçaları karabiber ve yarım limonla ovalım.Limon, eti yumuşak ve daha lezzetli yapacaktır. Daha sonra fırında veya tüpte pişirme isteğinize göre fırında ise bonfilelerin her iki yuzune çok az yağ sürelim veya teflon tavamızın dibine çok az sıvı yağ koyalım ve düşük ayar ateşte bonfilelerimizin her iki yanını pembeleşene kadar pişirelim. 
Hardal Sosun Hazırlanışı: Şeker, krema, sirke, hardal ve tuzu bir kapta karıştırın. Karışım iyice harmanlanınca, mayonezi ilave edip karıştırmaya devam edin. Tavuğunuzu servis yapacağınız kaba, bonfileleri koyun ve üstüne hazırlamış olduğunuz sosu dökün, yanında buharda haşlanmış sebze ve domatesli pirinç pilavı veya bulgur pilavıyla servis edin. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder