Biber Dolması-Green Pepper Dolma

Türkçe Tarif
Malzemeler: 12 küçük boy dolmalık yeşil biber, 2 domates, 1 yemek kaşığı salça ,tuz.

İç İçin: Yarım demet maydonoz, yarım demet dereotu, 2 soğan, 1 su bardağı su, 250 gr kıyma,1/4 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı yoksa zeytinyağı,1 domates, 1 tatlı kaşığı kuru tarhun,

Yapılışı: Biberlerin başlarını keselim ve içindeki zarları ve çekirdekleri temizleyelim. Diğer yandan, kıymayı geniş bir kaba koyalım. İçine rendelenmiş maydonozu, rendelenmiş soğanı, rendelenmiş dereotunu,baharatları, 1 rende domatesi, yağımızı ve tuzu ekleyelim ve iyice yoğuralım. Biberlerimizi bu kıyma karışımı ile dolduralım.Ağızları için kalan iki domatesimizi dilimleyerek biberlerin ağızlarını kapatalım. Yayvan tencereye dizelim ve yarıya kadar su ekleyelim. Bu suyun içine 1 yemek kaşığı salça koyalım. Orta ateşte 40 dakikada pişiyor.
2- English Recipe
Ingredients: 12 small green peppers, 1 tablespoons of tomato paste, 2 tomatoes, salt to taste,water.
Stuff: 1/2 bunch of parsley, 1/2 bunch of dill, 2 onions, 250 gr ground meat, 1/4 cup rice, 2 tablespoons of butter or oil olive, 1 tablespoons of turmeric, 1 tomato.
Cut a thin slice from the stem end of the peppers.Remove seeds and membranes. Place meat in a bowl with the rice, chopped onion, finely chopped parsley, chopped dill, scrapped one tomato, turmeric, and salt. Knead very well with a half cup water. Fill peppers with meat mixture. Arrange peppers upright in a heavy saucepan and add water with tomato sauce. Close the peppers with one slice of tomato . Add the water and cook for 40 minutes. Serve hot with yogurt if desired.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler